Welkom , login of registreer
 
Zweeds vikingschaakspel kubb 1
0 Reviews | Review toevoegen

Houten zeer populair zweeds spel : vikingschaakspel "KUBB". H30x6,5x6,5 cm (koning) en H15x6,5x6,5 cm (pion), 21 delig, in katoenen zak inclusief spelregels.

€ 47,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Houten zeer populair zweeds spel : vikingschaakspel "KUBB". H30x6,5x6,5 cm  (koning) en H15x6,5x6,5 cm (pion), 21 delig, in katoenen zak inclusief spelregels.

Kubb is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord "Kubb" betekent "houten blok" in het Gotlands dialect van het Zweeds. Kubb kan kort worden omschreven als een combinatie van bowlingpetanque en schaken.

De regels variëren per land en regio, maar het doel van het spel is altijd om de koning omver te gooien voordat de tegenpartij dat doet. Dit, in combinatie met de grote hoeveelheid strategie die kan worden toegepast door de spelers, heeft ertoe geleid dat sommige spelers en kubbfans het spel de bijnaam "Vikings schaken" hebben gegeven.

Het spel kan binnen dertig seconden gespeeld zijn, maar kan ook uren duren. Ook kan het worden gespeeld op diverse ondergronden, zoals zand, beton of gras en zelfs op sneeuw.
Materiaal:  sterk beuken hout.
Merk: Goki.
Voor meer details zie foto's.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten